EQUMENIA HÄSSELBY´S BARNKLÄDESLOPPIS

Försäljning

HUR FUNKAR DET?

Barnklädesloppis fungerar så att de som vill sälja anmäler sig och får ett anmälningsnummer Du märker sedan själv dina varor och lämnar in dem dagen före försäljningen på angiven tid.

När barnklädesloppisen öppnar är alla som vill välkomna att handla, oavsett om man lämnat in till försäljning.

Efter försäljningen sorteras alla saker vars pris överstiger 20 kr och är märkta med ett rött kryss - tillbaka till respektive säljare, som kan hämta ut sina pengar för försäljningen samt kvarvarande varor. Saker/kläder under 20 kr utan rött kryss lämnas till Myrornas insamling samma dag - eller skänkes till de volontärer som hjälper att sortera alla kläder på lördagseftermiddagen.

Vi ordnar bytardagarna två gånger per år, vår och höst. På våren säljer vi kläder och prylar lämpliga för vår och sommar. På hösten satsar vi på höst och vinter kläder och prylar.

VILL DU SÄLJA HOS OSS?

Alla är välkomna att lämna in kläder och saker till oss efter anmälan. Av utrymmesskäl är antalet inlämnare begränsat. Vid anmälan är det först till kvarn som gäller. Vi tar 25% i provision på sålda varor och en anmälningsavgift på 30kr per säljare, avgiften betalas vid inlämning. Överskottet från försäljningen går till Equmenia Hässelbys barn- och ungdomsverksamhet

För att skapa dig en inloggning så att du senare kan anmäla dig så går du till sidan "Skapa inloggning". På sidan så finns det olika alternativ beroende på om du varit med tidigare eller ej. Anmälan görs i två steg. Först får man inloggninsuppgifter och under en begränsad period innan så kan ni boka er plats genom att logga in på sidan och följa instruktionerna. Ditt försäljnings ID sparas upp till 3 gånger, har du inte sålt de senaste 3 gångerna så kommer detta att lämnas vidare till någon ny säljare.

Anmälningsnumret använder vi för att vid försäljningen registrera försäljningen för respektive säljare. Efter försäljningen sorterar vi tillbaka de osålda varor vars pris överstiger 20 kr och som märkts med ett rött kryss, efter anmälningsnummer. Var därför noga med att märka med rätt nummer, annars kan det lätt bli fel vid försäljningen.

DETTA KAN DU LÄMNA IN TILL FÖRSÄLJNING:

 • Barn och ungdomskläder för säsongen i storlek cl 62-170 – max 2 flyttlådor/IKEA-kassar kläder – hela, rena och inte allt för slitna kläder.
 • Leksaker, barnartiklar och liknande.
 • Böcker, filmer och spel för barn och ungdomar.
 • Barnvagnar, babygym, barnstolar etc.
 • Skor – max 4 par per säljare.
 • På hösten säljer vi kläder, skor och prylar för höst/vinter – då kan du förutom ovan även lämna t ex skridskor, pjäxor, skidor, pulkor mm.
 • På våren säljer vi kläder, skor och prylar för vår/sommar – då tar vi gärna även emot cyklar, sparkcyklar mm för utelek.

Av utrymmesskäl kan vi tyvärr inte ta emot...

 • Kläder i vuxenstorlekar (OBS betyder att vi inte tar emot kläder märkta i XSmall, Small, Medium och Large utan enbart centilong) och kläder mindre än storlek 62.
 • Större barnmöbler.
 • Mammakläder.
 • Trosor och kalsonger

Tänk på att allt som lämnas in ska vara helt, rent och fräscht, då säljer prylarna bäst och det gynnar ju alla!

Är du osäker på vad du kan lämna in så kan du kolla med oss via kladbyte@hasselby.com Om saker lämnas in som inte överensstämmer med ovan kan vi komma att plocka bort dessa prylar/kläder från försäljningen före öppnandet.

Alla varor lämnas in på egen risk. Vi ansvarar inte för stulna/förstörda/försvunna plagg.

MÄRKNING AV KLÄDER

Du märker själv dina varor med anmälningsnummer, typ av vara, storlek och pris. Ringa in ditt anmälningsnummer, längt till höger på lappen markerar du med ett tydligt rött kryss om du vill ha tillbaka ev osåld vara/klädesplagg – OBS gäller bara prylar/kläder som kostar 20 kr eller mer. Allt utan kryssmärkning eller lägre pris än 20 kronor doneras till Myrorna.

Så här ska lapparna se ut: tejp märkning

För märkningen är det bra att använda t ex maskeringstejp eller klisteretiketter. Undvik att märka med lösa lappar som nålas fast, de lossnar lätt.

Sätt märkningen så att man lätt hittar den. När du märker regnkläder, plysch, manchester eller fleece kan tejpen lätt lämna märken. Sätt då gärna märkningen på insidan t. ex. i nacken. Välj hellre maskeringstejp framför frystejp, eftersom frystejpen gärna lossnar.

Genom att ringa in ditt anmälningsnummer gör du det lättare för oss i kassan att registrera försäljningen på rätt säljare.

Ibland händer det tyvärr att märkning lossar från varorna, då kan vi inte sälja dem. Alla plagg som saknar märkning samlas ihop under dagen och ni får vid utlämningen kontrollera om ni har något plagg som tappat märkning.

INLÄMNING

Inlämning av varor sker vanligen dagen innan bytardagen. När du kommer och lämnar in dina varor vill vi att du hjälper till och lägger upp sakerna på bord för respektive klädstorlek. Vi kommer sedan att sortera och göra snyggt. OBS! tänk på att det vanligen tar minst en halvtimme att lämna in dina saker, kom i god tid så att du hinner bli klar under inlämningstiden.

För kläder som är lämpliga att hänga upp har vi vädringsställ och galgar. Har du barngalgar du inte behöver får du gärna ta med dem, alternativt hänga upp dina kläder på dem i förväg så går det snabbare att lämna in.

Har du pappers- eller plastpåsar över tar vi gärna emot dem vid inlämningen, de går fort åt vid försäljningen.

UTLÄMNING AV VAROR OCH PENGAR

Utlämning av förtjänst från försäljningen och osålda varor sker vanligen samma dag som bytardagen, några timmar efter stängning.

Kolla tiden noga för när utlämning sker, pengar och varor som inte hämtas ut på angiven tid tillfaller Equmenia Hässelby.

Kan du inte hämta ut dina varor själv ber vi dig skicka ett ombud, som du namnger för oss i förväg, på utlämningstiden. Vid utlämningen har vi sorterat tillbaka varorna för respektive säljare.

Kontrollera alltid att du fått rätt grejer i dina kassar/lådor. Det är lätt hänt att något hamnar fel.

GODA TIPS FÖR BRA FÖRSÄLJNING

Efter att ha ordnat många klädbytardagar har vi här samlat några tips på hur man får så mycket som möjligt av det man lämnar in sålt och hur man lättast lämnar in sina prylar.

 • Kläder som hängs upp på klädställ är lättöverskådliga och säljer ofta bra. Om du har galgar du inte behöver kan du galga dina kläder hemma och hänga dem på våra ställ när du kommer, då går det dessutom snabbt att lämna in. Alternativt så har vi galgar du kan hänga upp på när du kommer.
 • Strukna och inte allt för slitna kläder säljer naturligtvis bäst.
 • Skor och stövlar bör vara fina och fräscha för att sälja bra. Tvätta gärna av dem innan du lämnar in dem. Då är det lättare att se hur slitna de är.
 • Tvådelade set, t ex pyjamasar och regnställ, gör sig bäst på galge och ihopsatta med t ex säkerhetsnål. Märk gärna båda plaggen så att man lätt ser att de hör ihop.
 • Små prylar, t ex leksaksgubbar kan man med fördel lägga i plastpåsar så att inte någon liten del försvinner.
 • För att minska jobbet när man lämnar in kan man redan hemma vid märkningen sortera kläderna efter storlek, eftersom det är så vi lägger upp dem hos oss.
 • Det tar några gånger innan man kommer på vad det är för kläder som säljer och vilka priser som man kan ta för olika plagg. Mera rutinerade "klädbytare" tjänar mera genom att ha varit med flera gånger och lärt sig vad som säljer.
 • Naturligtvis är det så att det vid varje försäljning blir en hel del saker kvar, det behöver inte bero på felpris eller kvalitet på det du lämnar in. Eftersom vi bara har öppet en dag, så ska det ju också passa in att det kommer någon som behöver och vill ha just det du vill sälja. Bra och fina grejer kan du därför spara och lämna in igen nästa gång. Vi brukar erbjuda möjligheten att återanvända sitt tidigare anmälningsnummer om man nyligen varit med hos oss.